Θέλω μήλο τώρα - Logo

Θέλω μήλο τώρα - Προιόντα

ΘΕΛΩ ΜΗΛΟ ΤΩΡΑ Ποιοί είμαστε

Γειά σας,

Είμαι η Άννα-Ιορδάνα Άτσου. Τα τελευταία 11 χρόνια, μαζί με την οικογένειά μου, έχουμε εγκαταλείψει την πρωτεύουσα και τον κόσμο των υπηρεσιών και ασχολούμαστε επαγγελματικά με την καλλιέργεια μήλων… για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης… στο μυαλό και την ψυχή μας!!

Οι μηλιές μας

Οι οικογενειακοί μας μηλεώνες, είναι στη Βόρεια Ελλάδα στο Μαυροχώρι Καστοριάς. Τα μήλα της περιοχής είναι φημισμένα για την ποιότητά τους σε όλη τη χώρα. Το σχετικά μεγάλο υψόμετρο (620-800μ), το εύφορο και πλούσιο σε νερό έδαφος, το ήπιο κλίμα που επικρατεί γύρω από τη λίμνη είναι τα στοιχεία που δίνουν στα μήλα της περιοχής πλούσια γεύση, άρωμα και ιδιαίτερα θρεπτική αξία.

Αν και νεοεισερχόμενοι στον πρωτογενή τομέα, αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε την παράδοση της περιοχής μας στη συγκεκριμένη καλλιέργεια σε συνδυασμό με κανόνες και αρχές ορθής γεωργικής πρακτικής. Παράλληλα, χρησιμοποιήσαμε κάθε διαθέσιμου εργαλείου προστασίας από καιρικά φαινόμενα, όπως τα αντιχαλαζιακά δίχτυα, προκειμένου να διασφαλίσουμε, όπου είναι δυνατό, την παραγωγή μας.

Το όραμά μας

Όταν πρωτογευτήκαμε τη μοναδική νοστιμιά των μήλων μας και συνειδητοποιήσαμε τις αξίες αυτού του θρεπτικού φρούτου νιώσαμε μια τεράστια ανάγκη και πρόκληση. Να μοιραστούμε με τους πολυάσχολους φίλους μας στην πρωτεύουσα αυτή τη μοναδική γευστική εμπειρία. Θελήσαμε να διατηρήσουμε και να μεταφέρουμε σε μορφή όσο γίνεται πιο κοντά στη φυσική όλη τη γεύση και το άρωμα των μήλων μας ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στους ευαισθητοποιημένους στο θέμα της διατροφής να τα απολαμβάνουν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τους ρυθμούς μιας μεγάλης πόλης που πολλές φορές μας εμποδίζουν να εντάξουμε υγιεινές και γευστικές συνήθειες στην καθημερινή μας ζωή, προσφέρουμε τα Καστοριανά μήλα μας σε μορφές εύκολες στη χρήση και βέβαια την απόλαυση!

Έτσι λοιπόν γεννιέται η οικοτεχνία μας!! Έτσι γεννιούνται τα προϊόντα «Θέλω μήλο τώρα». Ένα όνομα που αντανακλά το όραμά μας: να εντάξουμε την κατανάλωση αυτού του θρεπτικού φρούτου στο καθημερινό διαιτολόγιο των καταναλωτών. Να τοποθετήσουμε το μήλο όχι μόνο στο ψυγείο αλλά και στο ντουλάπι, επεκτείνοντας έτσι τα διατροφικά του οφέλη.

Τα προϊόντα μας

Όλα τα προϊόντα προέρχονται από φρέσκα καστοριανά μήλα Fuji δικής μας παραγωγής, διαλεγμένα ένα-ένα με το χέρι, ελαφρά επεξεργασμένα ώστε να διατηρούν τις ευεργετικές τους ιδιότητες και έτοιμα για κατανάλωση.

Η σημερινή γκάμα του «Θέλω μήλο τώρα» περιλαμβάνει:

  • Γέμιση για μηλόπιτα
  • Πουρές μήλου
  • Αποξηραμένο μήλο

Στην παραπάνω γκάμα μελετάται η ανάπτυξη νέων προϊόντων: Τσάτνεϊ μήλου, Flakes μήλου, Πούδρα μήλου, Μηλόξιδο, Χυμός μήλου, Μηλίτης.